Geluk kent geen maat

1. Geluk kent geen maat
Iedereen wil gelukkig zijn. Geluk is onze diepste behoefte. Geluk is niets anders dan een reeks positieve gedachten. Geluk zit dus tussen je oren. Hoe meer positieve gedachten, hoe gelukkiger je bent. Veel mensen kampen echter met stress, klagen en/of zijn vermoeid. Dat komt jouw geluk en dat van anderen niet ten goede. Daarom staat de Spiegeltent Bon Salon in Boxtel helemaal in het teken van geluk en dus van positiviteit. Alle programmaonderdelen, klein en groot, zijn positief bedoeld en dragen bij aan meer geluk. Geluk kent geen maat. Geniet! Niet met mate, maar volop!

2. Beweging van geluk
De organisatoren van de Spiegeltent Bon Salon zijn geïnspireerd door de ‘Beweging van Geluk’ in Boxtel. Deze beweging is opgezet door een aantal enthousiaste mensen die geïnspireerd is door geluk. Waarom? Omdat geluk ongelofelijk veel oplevert. Voor mensen, organisaties en de samenleving. Wie gelukkig is, leeft gemiddeld zeven tot tien jaar langer. Je bent energieker, gezonder, socialer, alerter, innovatiever, creatiever en productiever. Dat leidt tot meer welzijn, in organisaties tot betere resultaten en in de samenleving tot meer maatschappelijke betrokkenheid. Veel mensen kampen echter met stress, klagen en/of zijn vermoeid. Dat komt jouw geluk en dat van anderen niet ten goede. De beweging initieert daarom activiteiten die geluk bevorderen. Het eerste initiatief is alle geluksplekken in Boxtel in kaart brengen en met iedereen delen.
Waarom geluksplekken?
Geluk bevorder je door positief naar dingen te kijken en meer te genieten. Er is heel veel om van te genieten. Kijk om je heen. Waar word jij blij van? Deel de plekken in jouw omgeving waar je gelukkig van wordt. Hoe meer we delen, hoe meer we allemaal genieten; gewoon in Boxtel. Het grootste geluk creëer je samen! Hoe meer je geniet, hoe gelukkiger je wordt. Wie wil dat nu niet?
Wat is een geluksplek?

Een geluksplek is een plek in Boxtel (en met het oog op de herindeling ook in Esch) die:
• iemand blij maakt
• openbaar of op afspraak (of bijvoorbeeld iedere zaterdag) gratis toegankelijk is
Iedereen wordt van andere dingen blij. Er zijn daarom verschillende rubrieken zoals kastelen en landgoederen, bos en hei, parken, (kinder)boerderijen, (privé en buurt)tuinen, rivieren en beken, kunst, bijzondere (privé)verzamelingen (b.v. Johan Cruijff), (sport)veldjes, ontmoetingsplekken, gebouwen, straatjes, uitzichten, etc.
Geluksbrengers en gelukszoekers
Er zijn geluksbrengers en gelukszoekers. Geluksbrengers delen hun geluksplekken met anderen. Iedereen kan geluksplekken indienen. Of je nu woont of werkt in Boxtel of onze gemeente bezoekt. Gelukszoekers maken gebruik van de geluksplekken. Wil je geluk brengen, zoeken of allebei?
Geluksplekken doorgeven
Geluksplekken kun je doorgeven met het formulier op de website van www.gelukinboxtel.nl. In de Spiegeltent liggen gedurende de hele periode ook kaartjes waarop je je geluksplekken kunt doorgeven. Alle geluksplekken worden verzameld op deze website. Tevens willen we een boekje uitgeven met de geluksplekken en de plekken markeren met geluksbordjes. Hoe meer bordjes, hoe beter. Geluk wordt dan overal in onze gemeente zichtbaar en gestimuleerd. Wandel of fiets langs een route van geluk. We hopen dat iedereen dan nog meer geniet van al het moois dat Boxtel te bieden heeft.
Sluit je aan bij de ‘Beweging van geluk’. Informatie: www.gelukinboxtel.nl
Wil jij je meedenken over hoe we geluk nog meer kunnen bevorderen in Boxtel. Of hand- en spandiensten verrichten? Sluit je dan aan bij de ‘Beweging van geluk’? Meer weten? Bel 0646 218161 of mail info@gelukinboxtel.nl