Lokale mogelijkheden

Indruk mogelijkheden spiegeltent Bon Salon

9 mei

De eerste activiteit staat in het teken van ‘heel Boxtel bakt’. Aan grote lange tafels maken kinderen prachtig versierde taarten. Daarbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van fair trade producten. In de middag is de spiegeltent omgebouwd voor een symposium van historici. Een kleine 100 deelnemers luisteren aandachtig naar een inleider die aan de hand van een presentatie de geschiedenis van Boxtel uiteenzet.

10 mei

In het kader van het jubileum is een stilte monument geplaatst in het park. Dat monument wordt vandaag feestelijk geopend. Ruim 400 gasten verzamelen zich in en om de spiegeltent en worden ontvangen met koffie en gebak. Na de opening blijft het nog de hele middag gezellig druk in de spiegeltent en op het terras.

11 mei

Al vroeg in de avond komen de eerste bezoekers aan voor de ‘meezingavond’. Het podium is in bezit genomen door een koor en de spiegeltent zit helemaal vol. Ongeveer 200 bezoekers beleven een gezellige avond waarin naar hartenlust wordt meegezongen met bekende Nederlandse liedjes.

13 mei

Vandaag is het wat rustiger in de spiegeltent. Er vindt een vergadering plaats en door Bon salon wordt een mooie lunch verzorgd.

15 mei

Personeel en vrijwilligers van de jubilerende paters hebben hun feestavond. De avond begint met een warm en koud buffet. Na het buffet begint de band te spelen. Het begin van een gezellige avond waarop de dansvloer goed wordt benut.

16 mei

De jubilerende paters bieden vandaag een programma aan voor de bevolking van Boxtel. De gehele dg vinden er in en om de spiegeltent allerlei activiteiten plaats variërend van muziekoptredens, dansoptredens, toespraken etc. Vele inwoners nemen een kijkje in de spiegeltent en drinken een drankje in de nisjes en op het terras.

17 mei

In het hele park zijn kunstwerken opgesteld. De tentoonstelling duurt enkele maanden en wordt vandaag geopend. De gasten worden in de spiegeltent ontvangen met koffie en gebak. Ook door het mooie weer is het terras van Bon Salon nog lang gezellig druk. Een druk terras maar de spiegeltent wordt klaargemaakt voor een diner dat plaatsvindt in het kader van een goed doel. De spiegeltent biedt een prachtige ambiance en fungeert voor 125 mensen als een mooi restaurant.

18 mei

Vier verschillende ondernemersverenigingen hebben (voor het eerst in deze samenstelling) een gezamenlijke ontmoetingsavond georganiseerd. Er vinden verschillende gespreksronden plaats en natuurlijk wordt er verder gesproken onder het genot van een drankje, een hapje en wat muziek.

19 mei

In de ochtend vindt er een vergadering plaats in de spiegeltent. In de middag wordt de spiegeltent omgebouwd tot een ‘studio’. Omroep Dommelland verzorgt een life uitzending en maakt TV opnames. Er is een talkshow, interviews en er treden diverse bands op. Tot laat in de avond is het gezellig druk.

20 mei

Vandaag vinden er twee vergaderingen plaats in de spiegeltent. De eerste bijeenkomst begint in de ochtend en wordt afgesloten met een lunch. Meteen aansluitend begint de tweede bijeenkomst. Deze wordt afgesloten met een diner waarbij vanzelfsprekend passende life muziek niet mag ontbreken.

21 mei

In de middag vindt een lezing plaats over de mooie natuur van Campina. Er is veel belangstelling voor en de spiegeltent is goed gevuld.

22 mei

Al 30 jaar organiseert een groep vrijwilligers elke maandagavond een programma voor mensen met een beperking. Vanavond vieren de vrijwilligers feest en ook de mensen in rolstoelen zijn meegekomen om deze avond mee te vieren. Het wordt een unieke avond met muziek, dansen, een drankje en een hapje. Onbeperkt frietjes en snacks eten……

23 mei

In het kader van het jubileum vindt een reünie plaats. Ongeveer 280 gasten worden ontvangen met koffie en gebak. In de middag wordt een warm en koud buffet verzorgd. De gasten zijn onder de indruk van het programma en van de spiegeltent. De reünie duurt dan ook iets langer dan gepland.

24 mei

De spiegeltent is weer omgetoverd tot een restaurant. Het tweede diner in het kader van een goed doel vindt plaats. Wederom ruim 100 gasten die een heel gezellige avond beleven in de bijzondere ambiance van Bon Salon.

25 mei

Er is vandaag geen programma in de spiegeltent maar de bar en het terras zijn wel open. Ondertussen weten de inwoners de weg naar de spiegeltent te vinden. Het mooie weer maakt dat het nog lang gezellig blijft op het terras en aansluitend in de spiegeltent.

26 mei

Een zorggroep heeft een middag georganiseerd voor haar bewoners. Veel veelal wat oudere mensen genieten van een prachtige feestmiddag met een optreden van een zangeres. Zij herkennen de ambiance van de spiegeltent uit hun jeugd. In de avond dient de spiegeltent als vergaderzaal. De gemeenteraad heeft een informatieavond en vele bewoners zijn aanwezig om de gemeenteraad in de spiegeltent aan het werk te zien.

28 mei

Jongeren uit de dagopvang komen onder begeleiding van muziek naar de spiegeltent. In de tent genieten zij van een lunch en vervolgens start de DJ. Die is nog maar net begonnen of de polonaise gaat door de spiegeltent. Dat gaat vervolgens de hele middag gezellig door. In de avond loopt de spiegeltent langzaam maar zeker helemaal vol. De ondernemers hebben een netwerkavond georganiseerd en deze avond wordt erg druk bezocht. Helaas moeten we rond 00.00 uur de bar sluiten. De bezoekers hadden nog wel wat uurtjes door willen gaan.

30 mei

In de middag fungeert de spiegeltent weer als restaurant. Dit maal zijn ouderen en mensen die alleen zijn uitgenodigd door de Lions club. Met taxi busjes komen de deelnemers aan. Zij beleven een prachtige middag waarin pannenkoeken worden gegeten. De pannenkoeken smaken extra goed mede omdat een de band passende muziek ten gehore brengt. De gasten van de Lions club zijn nog maar net weg of de barbecue staat al opgesteld voor een feestavond voor de vrijwilligers van de carnavalsvereniging. Na de BBQ opnieuw lekker dansen op de ruim 80 jaar oude dansvloer.

31 mei

Rondom de spiegeltent vindt een streekmarkt plaats waar bezoekers kennis kunnen maken met een veelheid aan regionale producten. In de spiegeltent vinden diverse optredens plaats van dansgroepen en van bands. Het weer makt dat het terras wat leeg blijft maar in de spiegeltent is het gezellig druk.

1 juni

In de ochtend vindt er een bijeenkomst plaats van het management en de Raad van Toezicht van een zorginstelling. De bijeenkomst wordt afgesloten met een lunch. Aan het eind van de middag vindt er een borrel plaats voor een afdeling van de gemeente. De spiegeltent is uitstekend geschikt voor een intiem café. Na de borrel wordt de spiegeltent ingericht voor een debat over het cultuurbeleid. Ruim 150 mensen discussiëren aan de hand van stellingen. De avond wordt afgesloten met een borrel die wordt opgeluisterd met life muziek,

2 juni

Vanavond worden de mantelzorgers in het zonnetje gezet. Er vinden diverse optredens plaats van bands en koren. Ruim 200 mantelzorgers beleven een geweldige avond.

3 juni

In het kader van een herdenkingsbijeenkomst vindt in de spiegeltent een koffietafel plaats.

4 juni

Voor de verandering is de spiegeltent vanavond omgetoverd tot een bioscoop. Op een levensgroot scherm genieten ongeveer 90 bezoekers van een prachtige film. Na afloop is nog alle gelegenheid om na te praten over de film onder het genot van een drankje en een hapje.

6 juni

Er vindt een feest plaats in de spiegeltent. De gasten arriveren halverwege de middag en worden ontvangen met koffie en gebak. Dan een borrel en aansluitend een warm en koud buffet. Op verzoek van de jarige wordt er uitsluitend met biologische producten gewerkt. Een muzikaal duo verzorgt de life muziek.

7 juni

Vandaag is een hele drukke dag in de spiegeltent. In de ochtend dient de tent als een theater. Ruim 100 bezoekers genieten van een kindervoorstelling waarvoor een groot decor is opgebouwd in de spiegeltent. Als het decor wordt afgebroken arriveert de vleugel al. In de middag vindt in de spiegeltent een klassiek concert plaats. Wederom ruim 150 bezoekers genieten van de prachtige akoestiek die de spiegeltent in huis heeft. In de avond gaat de spiegeltent terug naar zijn roots. Er is een dansavond georganiseerd voor dementerenden. De DJ voelt het allemaal prima aan en draait muziek uit de jaren ’50. De dansvloer staat steeds vol en de aanwezige bezoekers beleven een grandioze avond.

8 juni

Vandaag is het wat rustiger. De spiegeltent dient voor twee vergaderingen. Vergaderen in de ambiance van de uit 1932 daterende spiegeltent. Dat geeft de vergadering toch een extra dimensie.

10 juni

Overdag vindt in de spiegeltent een symposium plaats. Ook voor een wat kleinere groep (45 deelnemers) is de tent prima geschikt. In de avond is de spiegeltent weer geschikt gemaakt om als restaurant te dienen. Ongeveer 125 mensen genieten van een bijzondere avond met life muziek en een smakelijk diner. Weerom blijkt dat de spiegeltent uitstekend geschikt is om met maximaal 125 mensen te dineren.

 

11 juni

De wereldwinkel organiseert vanavond een feest om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Een mooie feestavond met muziek.

12 juni

De Rabo bank maakt vanmiddag gebruik van de spiegeltent. Deelnemers worden ontvangen met koffie en gebak en aansluitend is er nog een borrel. In de avond presenteren de ‘Heren boeren’ hun plannen. Buiten valt de regen met bakken omlaag maar in de spiegeltent is het gezellig druk en vinden diverse activiteiten plaats.

12 juni

De Rabo bank maakt vanmiddag gebruik van de spiegeltent. Deelnemers worden ontvangen met koffie en gebak en aansluitend is er nog een borrel. In de avond presenteren de ‘Heren boeren’ hun plannen. Buiten valt de regen met bakken omlaag maar in de spiegeltent is het gezellig druk en vinden diverse activiteiten plaats..

13 juni

Overdag wordt de spiegeltent bevolkt door de leden van de ‘Red hat Society’. Er zijn een aantal activiteiten georganiseerd waaraan door de leden en hun bezoekers wordt deelgenomen. In de avond staat een ‘korenavond’ op het programma. Enkele nisjes zijn vrijgemaakt zodat de koren zich daar kunnen opstellen. In een bomvolle spiegeltent brengen vier koren hun repertoire ten gehore. De vele bezoekers beleven een geweldige avond.

14 juni

In het park vindt een jeu d’boule wedstrijd plaats. De 120 deelnemers worden in de spiegeltent ontvangen met koffie en gebak. Buiten en binnen in de spiegeltent vinden allerlei muziekoptredens plaats waaronder een optreden van een jazz band in de tent. Het mooie weer maakt dat vele inwoners de weg naar het park en naar de spiegeltent weten te vinden. Het uitgebreide terras zit de hele dag vol en ook in de spiegeltent is het gezellig druk en wordt er gedanst op de muziek van een big band. In de avond is er opnieuw een life band in de tent. Vanavond wordt een feest aangeboden aan alle vrijwilligers die de afgelopen weken een bijdrage aan het programma hebben geleverd. Zij worden getrakteerd op een warm en koud buffet en vervolgens gaan de voetjes van de vloer als de life band begint te spelen.

16 juni

Avans Hogeschool heeft de eer om als laatste gebruik te maken van de spiegeltent. Ruim 100 medewerkers zijn aanwezig op het jaarlijkse studiedag. In de middag wordt er gewerkt in verschillende subgroepen en de bijeenkomst wordt afgesloten met een barbecue.

 

In de gehele periode was er van maandag- t/m vrijdagochtend een voorleesuur voor alle peuters en kleuters uit Boxtel.