Op 11 juni organiseert de nieuwe stichting VanOndersteBoven in samenwerking met de eigenaren Spiegeltent Bon Salon, burgemeester Mark Buijs en wethouder Maruska Lestrade een bijzondere avond over de vluchtelingenproblematiek aan de hand van persoonlijke verhalen , muziek, gedichten en liederen. Afsluitend eten we met alle aanwezigen de door diverse gemeenschappen van Boxtel klaargemaakte maaltijd in het teken van de Ramadan. Een Iftar maaltijd voor iedereen.
U kunt er bij zijn.
Kom vanaf 18.00 uur naar de spiegeltent in park Stapelen. Een locatie die garant staat voor sfeer, intimiteit en verbondenheid. U hoeft zich niet aan te melden. Het eten bij de Iftar is gratis.
Wilt u op de hoogte blijven van de stichting VanOndersteBoven

Dit is het programma van 11 juni:

19.00 uur: Lied ” iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen” muzikaal begeleid door de band “ vanBakkus ” in samenwerking met leden van het wereldkoor.
19.15 uur: Burgemeester of wethouder: korte toespraak en bedankje aan vrijwilligers die zich voor vluchtelingenhulp in Boxtel hebben ingezet.
19.30 uur muzikaal intermezzo door vanBakkus
19.40 uur: Issam Hamadi, een vluchteling/statushouder, vertelt zijn persoonlijke verhaal over Syrie, zijn tocht naar Europa en zijn zoektocht om in Nederland een nieuwe toekomst op te bouwen.
19.50 uur: muzikaal intermezzo door vanBakkus
20.00 uur: Hendrik de Kok uit Tilburg vertelt. Heeft als vrijwilliger meegeholpen om vluchtelingen op te vangen op Lesbos en in vluchtelingenkampen in Idomeni en Libanon.
20.15 uur: muzikaal intermezzo door vanBakkus
20.20 uur: Martje Weijers, dichter
20.30 uur: wisseling podium/muziek.
20.30 uur: optreden van de Lokale Mannen: Wim Kuipers, Harry Hendriks en Harold van de Laar
21.30 uur Imam Hisham Chibhi leest uit de Koran, gaat voor in gebed en vertelt over de Ramadan.

aansluitend: maaltijd van verbinding
gezamenlijke IFTAR maaltijd met alle aanwezigen; klaargemaakt door mensen uit de verschillende gemeenschappen uit Boxtel (Marokkaans, Turks, Somalisch, Pakistaans, Thais, Syrisch, Eritrees, Nederlands ). Halal, vegetarisch, vis.

Meer informatie: www.vanondersteboven.com

flyerHR