Reusachtige Poppenkastvoorstelling

De Toverketting
(Reus Jas helpt een handje)

Een poppenkastspel voor kinderen van de groepen 1 en 2 van het Boxtelse Basisonderwijs.
Het spel zal op de ochtenden van 7, 8, 9, 14, 22 en 23 juni 2017 worden gespeeld in Spiegeltent Bon Salon in het park bij Kasteel Stapelen te Boxtel. Per ochtend zijn er twee voorstellingen t.w. om 10.00 en 11.00 uur

De Boxtelse Reus Jas de Keistamper speelt in deze spannende poppenkastvoorstelling een belangrijke rol. Lees alvast een klein stukje hier:

Burgemeester Mark Buijs is een machtig man. Want hij bezit een toverketting
Als die om zijn schouders hangt moet je hem gehoorzamen, of je nu wilt of niet. Gelukkig is burgemeester Mark een goede en rechtvaardige burgemeester. Hij gebruikt zijn toverkracht alleen om goed te doen en zo is er vrede en welvaart in zijn Keistampersdûrp.
Op zekere avond wil de burgemeester gaan slapen en geeft hij zijn ketting aan gemeentebode Warhoofd om hem goed te bewaken. Warhoofd is een topbewaker, als je ‘Warhoofd’s Waaklied’ mag geloven. Maar dat valt tegen. De burgemeester is nog maar net weg of Warhoofd valt in slaap en Tinus de boef slaat zijn slag. En die heeft boze plannen met de ketting. Die gaat hem gebruiken om te pikken! Dat is nu eenmaal wat een boef doet! Dat wordt duidelijk in het ‘Raadselliedje’.
Als de burgemeester de volgende morgen hoort, dat zijn ketting weg is, is hij boos en verdrietig tegelijk. De ketting moet terug, voordat er rampen gebeuren! Maar hoe doe je dat?